Cultura
Cultura 14/12/2011

Els candidats a presidir la SGAE resolen discrepàncies en un cara a cara

Reixa i Fernández Sastrón coincideixen en la necessitat de tornar els 145 milions d'euros recaptats als seus titulars i retirar les inversions a la xarxa de teatres Arteria

Efe
1 min

Antón Reixa i José Luis Fernández Sastrón, els fins ara candidats a presidir la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) després de les eleccions del 7 de febrer, van celebrar el primer acte de precampanya en un cara a cara a Madrid.

Els candidats van coincidir en la necessitat d'adjudicar els 145 milions d'euros recaptats i pendents d'identificar als titulars dels drets i la retirada de les inversions a la xarxa de teatres Arteria, que suposa 15 milions d'euros anuals.

Reixa va defensar el procés de reforma de la SGAE i va parlar de "refundació", mentre Fernández Sastrón va apostar pel terme "regeneració". En les referències a les activitats dutes a terme en el passat i la relació amb Eduardo Bautista, també va haver-hi discrepàncies. Reixa va fer autocrítica a la seva passivitat i Fernández Sastrón, que es va presentar a les eleccions al capdavant de l'alternativa DOM, va al·legar que sabia que el projecte de teatres Arteria, al qual s'havien destinat més de 255 milions d'euros, era un desastre.

Els candidats van confiar en l'entesa de les candidatures "perquè tots som autors i a tots ens interessa defensar la propietat intel·lectual".

stats