Cultura
Cultura 20/09/2011

La candidatura guanyadora de les eleccions de la SGAE va pagar 66.000 euros per promocionar-se

La Guàrdia Civil investiga si la persona contractada per gestionar la candidatura oficial de l'organisme, amic de Teddy Bautista, podria haver tingut accés a informació privilegiada

Efe
2 min

MadridEls candidats guanyadors de les eleccions a la junta directiva de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) haurien pagat 66.000 euros per promocionar la candidatura. És la informació que es desprèn de la declaració de Juan José Álvarez del Castillo, amic de Teddy Bautista que va ser contractat per gestionar la Candidatura Professional d'Autors i Compositors (CPAC) en les eleccions del mes de juny.

El testimoni també va declarar que havia mantingut reunions amb José Luis Rodríguez Neri, presumpte dirigent de la trama i que, com la resta de grups que participaven a les eleccions, havia tingut accés al cens de socis de la SGAE.

Un representant de la candidatura alternativa DOM (De Otra Manera), José Miguel Fernández Sastrón, va afegir que en una reunió Castillo va "reconèixer que ells ja comptaven amb les dades del cens electoral de la SGAE, ja que els conservaven d'haver concorregut a passades eleccions". Caco Senante, la persona que va contractar Álvarez del Castillo, va dir que desconeixia si aquest disposava de les dades del cens abans que fossin aportades per la comissió electoral. "Com que havia treballat per a una altra candidatura el 2007 i el 2001, lògicament havia de tenir algunes dades i informacions", va apuntar. En cas que hagués tingut accés a aquesta informació privilegiada, l'advocat dels serveis jurídics de la SGAE, Pablo Hernández, indica que s'hauria d'anul·lar el procés electoral.

Álvarez del Castillo, que va explicar que els trenta membres de la CPAC li havien pagat 2.200 euros més IVA per finançar la candidatura, va negar que mantingués una relació comercial amb la SGAE i va al·legar que es tractava d'una relació "individual" amb els socis. Per promocionar-los, Álvarez del Castillo va crear el web i va coordinar les relacions amb la comissió electoral.

stats