ARA TU
Cultura 14/10/2012

Albert Sánchez Piñol: "He escrit la història d'una derrota i ara podem escriure una victòria"

Entrevista amb l'autor de 'Victus', la novel·la del 1714. Ens parla de la Catalunya de fa 300 anys, i també de l'actual: "Tenim una història, i és un capital simbòlic molt important"

Carles Capdevila
1 min

Albert Sánchez Piñol, autor de 'Victus', la història del 1714, explica en una entrevista a l'Ara Tu d'aquest diumenge com veu el país, tot repassant la nostra història 300 anys enrere. Entre d'altres, s'hi poden trobar aquestes opinions de l'escriptor:

  • 'Victus': "Hi ha certa voluntat divulgativa perquè la gent no sap el que va passar, i és trist. És la tragèdia perfecta".
  • Poble català: "Hi ha una constant històrica que és extraordinària i és que el poble català sempre està a l'altura i d'una manera admirable, sempre té una actitud que és insuperable, no es pot fer millor; qui no acostuma a estar a l'altura són les classes dirigents. Esperem que ara sí, perquè és una oportunitat única".
  • Panorama actual: "Ara ho farem millor. Aquesta és la història d'una derrota i ara podem tenir la història d'una victòria".
  • Drets socials: "Qualsevol pot veure que en una Catalunya sobirana els drets socials avançarien. Em sembla tan elemental que no sé com es pot discutir".

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA Premium.

stats