NARRATIVA
Cultura 30/11/2010

Carme Riera, escriptora universal

Sa Nostra de Palma organitza unes jornades per parlar de l'obra de l'autora de 'Te deix amor la mar com a penyora'

Efe
1 min

BarcelonaEl programa de l'Escriptor de l'Any, dedicat enguany a Carme Riera, arriba a la seva fi amb un ambiciós simpòsium. Els dies 9, 10 i 11 de desembre, al Centre Cultural de Sa Nostra de Palma, onze professionals d'arreu del món, experts en l'obra de l'escriptora mallorquina, parlaran de la seva projecció internacional. Entre d'altres, Geraldine Nichols (de la Universitat de Florida), que presidirà l'acte inaugural. També ens trobarem amb Bradley Epps (de Harvard), Francesco Ardolino (de la Universitat de Barcelona), Rafaela Fiori Urizar (de la Universitat Catòlica d'Amèrica).

Carme Riera és una de les escriptores més llegides de la literatura catalana dels últims anys. Premiada amb el Prudenci Bertrana per Una primavera per a Domenico Guarini, el Ramon Llull per Joc de miralls i el Josep Pla per Dins el darrer blau. Molt reconeguda per utilitzar el dialecte balear en les seves obres, des de Te deix amor la mar com a penyora. Aquestes jornades, a càrrec de Lluïsa Cotoner i Pilar Arnau, ens permetran conèixer millor l'autora, així com aprofundir en la dimensió universal de la seva obra. El programa del simpòsium està dividit en tres línies. En primer lloc, parlarem sobre la recepció internacional de la seva bibliografia. Estudiarem les formes i els procediments narratius que utilitza. Finalment, debatrem sobre la memòria i la identitat en la seva narrativa.

L'acte està suportat per l'Institut Ramon Llull i per la Càtedra UNESCO de dones, desenvolupament i cultura. Paral·lelament a les conferències, la companyia teatral Disperses representarà Onatge, una funció basada en textos de diverses dones de la literatura catalana. Entre d'altres, de Carme Riera. Per altra banda, els de Tau Teatre faran una lectura dramatitzada de L'estiu de l'anglès.

stats