Art
Cultura 03/07/2012

La casa de Marià Fortuny obrirà les portes el 2013

Rutes i exposicions completen el gruix de les activitats programades a Reus per celebrar el 175è aniversari del naixement del pintor

Acn
1 min

ReusReus es prepara per celebrar l'any vinent el 175è aniversari d'un dels seus fills més il·lustres, el pintor Marià Fortuny. Joan Mallafré, de l'entitat Amics de Reus, ha explicat que la casa on va néixer Marià Fortuny obrirà les portes la primavera del 2013 per ajudar a difondre l'obra del pintor reusenc. La planta baixa –on actualment hi tenen seu diverses entitats– podria convertir-se en un nou espai cultural.

Segons els primers esbossos, la visita a la casa de Fortuny faria un recorregut per algunes de les dependències més personals de l'artista i permetria veure de prop les obres i rèpliques del pintor. La visita acabaria amb la projecció d'un documental sobre l'artista. Els Amics de Reus treballen per aconseguir que la casa del pintor pugui ser inclosa dins algunes de les rutes culturals de la ciutat.

Les activitats que organitza l'entitat també inclouran dues exposicions sobre Fortuny: la primera començarà aquesta tardor, i serà una mostra de rèpliques de les obres del pintor a través de la visió de l'artista Marc Gispert; i la segona, programada per al febrer del 2013, comptarà amb objectes propis del pintor que encara no havien vist la llum.

stats