Cultura
Cultura 25/08/2016

Les cendres de Truman Capote se subhastaran per uns 1.800 euros

Les restes de l'autor del llibre 'A sang freda' eren a la mansió de Joanne Carson des que l'autor hi va morir el 1984

Europa Press
2 min
L'escriptor Truman Capote

MadridLes cendres de l'escriptor Truman Capote, autor de llibres emblemàtics del segle XX com 'A sang freda' i 'Esmorzar a Tiffanys', seran subhastades al mes de setembre per un preu de sortida de 1.770 euros a la casa de subhastes Julien.

"Amb algunes celebritats això no seria de bon gust, però sé que a ell li encantaria. Li encantava generar titulars a la premsa i llegir el seu nom als diaris, i per això li agradaria saber que avui segueix sent notícia", ha assenyalat el president de la casa de subhastes, Darren Julien, en declaracions a 'The Guardian'.

De Bel Air a la casa de subhastes

La vida de Truman Capote va ser un imant per al drama, ja sigui per la seva amistat amb la solitària Harper Lee, la presència en els cercles socials de Nova York o les investigacions que va portar en la seva aclamada obra sobre un crim real, 'A sang freda'. Aquest drama va continuar després de la mort de l'autor el 1984, que va tenir lloc a la mansió de Bel Air de Joanne Carson, casada amb el presentador de televisió Johnny Carson. Les seves cendres es van mantenir en aquesta mansió en una urna, si bé les van robar en dues ocasions –tot i que es van recuperar en els dos casos.

Després de la mort de Carson l'any passat, les cendres de Capote seran subhastades. Julien ha assenyalat a 'Vanity Fair' que la companyia ha estudiat les implicacions ètiques de la venda de restes humanes, però al final ha decidit que era acceptable en aquest cas a causa "de l'amor de Capote per allò que és dramàtic".

"Hi ha tot tipus d'antecedents d'aquest cas i, com ja he dit, si no fos Truman Capote no ho faríem perquè no volem faltar al respecte a ningú. Però les seves entremaliadures fins a l'últim dia i el seu amor per la fama demostren que voldria que hagués estat així", ha afegit Julien.

stats