Cultura
Cultura 27/09/2016

Les cendres de Truman Capote, venudes per gairebé 39.000 euros

Hi ha participat gent de Rússia, Alemanya, la Xina i de diversos països sudamericans

Europa Press
1 min
L'escriptor Truman Capote

MadridLes cendres de l'autor d'obres com 'A sang freda' i 'L'arpa d'herba', Truman Capote, s'han venut en una subhasta de la casa Julien's Auctions a Los Angeles per 38.841 euros. Guardades en una caixa de fusta, les cendres pertanyien a Joanne Carson –morta el maig del 2015–, dona de l'expresentador de 'Tonight Show' Johnny Carson. Segons havia explicat el president de la casa de subhastes, Darren Julien, la possessió de les cendres proporcionava a la dona "una sensació de benestar".

Carson i Capote eren bons amics i, de fet, l'escriptor va morir d'una malaltia al fetge a la seva mansió de Bel-Air l'any 1984, als 59 anys. "Fer això amb algunes celebritats no seria de bon gust, però estic 100% segur que a ell li encantaria". Li agradava generar titulars a la premsa i llegir el seu nom al diari, i per això li agradaria saber que avui segueix sent notícia", comentava Julien sobre la polèmica de subhastar-ne les cendres.

Superar les expectatives

La casa de subhastes havia posat un preu inicial de 1.800 euros a les cendres, però ha acabat venent-les a un col·leccionista anònim per un preu molt més alt. "Al final ha licitat gent de Rússia, Alemanya, la Xina o i de l'Amèrica del Sud. Pensava que es podrien vendre per més de 10.000 dòlars, però no per aquesta xifra", ha assenyalat Julien. A més, juntament amb les cendres, la roba que Capote portava en el moment de la seva mort s'ha venut per gairebé 5.700 euros.

La vida de Truman Capote va ser un imant per al drama, bé per la seva amistat amb la solitària Harper Lee, la seva presència als cercles socials de Nova York, o les investigacions que van portar-lo a escriure 'A sang freda'.

stats