La cerimònia dels Oscars tornarà a fer-se sense mestre de cerimònies

L'Acadèmia de Hollywood assegura que l'any passat va funcionar aquesta fórmula i la repetirà

L'any passat, accidentalment, la cerimònia de l'entrega dels Oscars es va quedar sense presentador quan el comediant Kevin Hart va renunciar-hi per les crítiques i polèmiques que van provocar els seus comentaris homòfobs a Twitter. La falta de presentador, però, no va influir negativament en els nivells d'audiència, sinó tot al contrari: van augmentar en comparació amb el 2018, i es va arribar pràcticament als 30 milions d'espectadors. La fórmula, segons l'Associació de Crítics de Televisió i l'Acadèmia de Ciències i Arts del Cinema, va funcionar i per això la volen repetir. Ara bé, la xifra obtinguda l'any passat representa la segona més baixa de la història, i queda clarament per sota dels 32,9 milions de fa dos anys, que en el seu moment havia sigut també la segona pitjor dada des del 1974, quan comencen els registres. Els Oscars s'entregaran el 9 de febrer.

Els nominats d'enguany se sabran dilluns. El 16 de desembre l'Acadèmia de Hollywood ja va anunciar els semifinalistes. Entre ells, hi havia Dolor y gloria: la pel·lícula autobiogràfica de Pedro Almodóvar que va passar el tall de les 10 escollides entre les 91 candidates d'arreu del món en la categoria de millor pel·lícula internacional. Les semifinalistes a l'Oscar juntament amb Dolor y gloria són la francesa Els miserables, la polonesa Corpus Christi, la coreana Paràsits, guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Canes i la principal rival d'Almodóvar, la txeca L'ocell pintat, la russa  Beanpole i la senegalesa  Atlantics. També Truth and justice, d'Estònia, l'hongaresa Those who remained, i Honeyland, de Macedònia.

Pel que fa als guardons honorífics, els premiats seran els cineastes David Lynch i Lina Wertmüller i l'actor Wes Studi, segons ha informat John Bailey, president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. Per la seva banda, el premi Jean Hersholt reconeixerà la feina humanitària de l'actriu Geena Davis, guanyadora d'un Oscar de millor actriu de repartiment pel seu treball a El turista accidental (1988).