Moda
Cultura 06/07/2011

Chanel encanta París

Els tons foscos dominen la col·lecció que va presentar Karl Lagerfeld al Grand Palais, reconvertit en la plaça Vendome sota les estrelles

Agències
1 min

ParísChanel va enlluernar amb la seva posada en escena a la setmana de la moda d'alta costura de París, amb una col·lecció de tardor-hivern que evocava la màgia d'un passeig per la ciutat sota la llum de les estrelles.

Per a l'ocasió Karl Lagerfeld va transformar el Grand Palais en una plaça Vendome propera al conte de fades i en comptes de Napoleó, una escultura de Coco Chanel, fundadora de la marca, presidia la desfilada i evocava el poder de Chanel a l'univers de l'alta costura.

Els blancs i els negres, així com els brodats en conjunts monocolors blaus, fúcsies o platejats, i les transparències defineixen la col·lecció. La desfilada va començar amb una processó de vestits jaqueta de color plata i gris. Les jaquetes d'espatlles amples s'entallaven a la cintura i es tornaven a obrir sobre els malucs.

Per a les ocasions especials, el vestit de nit se cenyeix fins als genolls, abans d'obrir-se. El cap gairebé totes les models l'adornaven amb barrets; algunes fins i tot lluïen vels en forma d'antifaç. Als peus, les botes altes i transparents, de vegades també anaven decorades amb brodats.

"M'ha agradat, és molt Coco, molt anys trenta però amb el toc gòtic de Karl", explicava la model italiana Eliza Sednaoui.

stats