Moda
Cultura 16/09/2011

Cibeles s'acomiada de Jesús del Pozo

La passarel·la, que ha començat aquest matí, acollirà les desfilades de 44 dissenyadors, entre els quals destaquen els catalans Teresa Helbig, Sita Murt, Andrés Sardá i TCN

Efe
1 min
Creacions de la col·lecció pòstuma de Jesús del Pozo

MadridAquest matí ha arrencat la 54a Cibeles Madrid Fashion Week amb un homenatge a Jesús del Pozo, mort a l'agost als 64 anys.

La col·lecció pòstuma del dissenyador madrileny han fet aixecar el públic de Cibeles. Ainhoa García, gerent de la firma, ha definit la col·lecció com "molt femenina, amb una tornada a l'essència de la costura tradicional i amb unes clares senyes d'identitat de Jesús del Pozo". El dissenyador va deixar-la gairebé acabada abans de morir i "tota l'estètica d'aquest col·lecció és absolutament seva", ha afegit.

Del Pozo va recuperar en la seves últimes creacions la simplicitat dels anys setanta; mocadors per emfatitzar la feminitat, faixins i línies depurades comparteixen protagonisme amb els teixits, com les organzes, les sedes i els tafetans que es combinen en vestits i faldilles.

Segons García, Jesús del Pozo ha tingut "l'homenatge que es mereixia" mentre que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha remarcat que la millor manera de retre-li homenatge és "vestir les seves creacions".

stats