Còmic
Cultura 30/10/2014

Les 5 cites i els 5 autors que no et pots perdre del Saló del Manga

Tallers de gastronomia, esquarteraments de salmó, presentacions de videojocs... els grans moments de la fira de la cultura japonesa

Ara
2 min
Rècord de persones vestides de 'Bola de Drac' al Saló del Manga 2012 / CÈLIA ATSET

BarcelonaAquest dijous arrenca el Saló del Manga de Barcelona que, a més dels habituals expositors i diverses exposicions (entre les quals una de filatèlia de temàtica manga), compta amb una programació atapeïda d'actes, xerrades, concerts, demostracions, concursos, sessions de firmes i tallers. Arribat a la seva 20a edició i convertit en un esdeveniment que aglutina totes les manifestacions de la cultura japonesa, el Saló del Manga ofereix tantes activitats que és inevitable (i recomanable) perdre-s'hi en elles. En qualsevol cas, oferim una petita guia de cinc autors i cinc activitats destacades del gegantesc programa d'actes:

- Concert Anime d'Or: Lola Lola, Sole i Chirro (Dissabte 18:30 h)

El Saló acollirà l'actuació d'uns clàssics de les sintonies mítiques del 'anime': els intèrprets de les adaptacions espanyoles de la música de sèries com 'Comando G', 'El libro de la selva', 'Judo Boy', 'Laserion' i 'Chicho Terremoto'

- Esquarterament del salmó rei d’Alaska (Dissabte a les 17 h)

Hideki Matsuhisa, xef del Restaurant Koy Shunka (

-Concurs de 'cosplay' especial Pokémon (Diumenge 12:30 h)

El vessant més festiu i acolorit del Saló del Manga arribarà divendres a les 16 h. amb el concurs de disfresses cosplay, que aquest any tindrà un apèndix especial el diumenge amb una competició dedicada a Pokémon.

- Cata de sakes . (Diumenge a les 14:00 h)

De la mà de Tamae Imachi, sommelier del restaurant Dos Palillos, el qui tinguin prou cos –i més de 18 anys– podran tasta sakes que encara no es comercialitzen a l'estat, de les bodegues Shichiken (Yamanashi), Iyokagiya (Ehime), Miyoshigiku (Tokushima), Kakurei (Niigata), Daishinshu (Nagano), Kuroushi (Wakayama) i Muromachi (Okayama).

- L'esperit del Japó (de dijous a diumenge)

La gran novetat d'aquesta edició del Saló és la creació a la planta superior del Palau 2 de l'espai L'esperit del Japó, dedicat a la cultura i tradicions japoneses. Inclou una sala de meditació, espais de Reiki, Shiatsu i Kobido, taller de Cuina Macrobiòtica, un taller de vestir Kimono i conferències sobre espiritualitat i teràpies alternatives. Ideal per recuperar el zen després de veure com esquarteren un salmó de 50 quilos.

- Kengo Hanazawa

Un dels convidats estrella és l’autor de la sèrie 'I am hero', una història sobre un autor de manga fracassat que es veu immers en una apocalipsi zombi. Firmarà el divendres a les 18:30 h, dissabte a les 14 h i les 18:30 h i diumenge a les 14 h a l'estand de Norma.

-Takeshi Obata

El dibuixant de 'Death note' presentarà al Saló el seu nou manga 'All you need is kill', basat en la novel·la que va inspirar el film de ciència-ficció protagonitzat per Tom Cruise 'Al filo del mañana'. Firmarà el divendres a les 16:30 h, el dissabte a les 12 h i les 16 h i diumenge a les 12 h a l'estand de

-Takehiko Inoue

Aquest admirador de Gaudí és conegut sobretot pel popular manga sobre bàsquet 'Slam Dunk' i el manga de samurais 'Vagabond'. Firmarà el divendres a les 16:30 a l'estand de Norma.

-Junichi Masuda i Shigeru Ohmori

Part de la saga de videojocs de Pokémon des dels inicis, presentaran al saló els últims jocs del personatge: 'Pokémon Rubí Omega' i 'Pokémon Zafiro Alfa', que sortiran a la venda el 28 de novembre.

-Masayuki Hirano

Productor de diversos jocs de 'Bola de drac' en el passat, Masayuki Hirano presentarà al Saló tots els detalls del videojoc 'Dragon Ball Xenoverse', un títol que, segons Hirano, "

stats