Cultura 22/05/2012

Swab 2012 en 5 claus

La fira internacional d'art contemporani de Barcelona celebrarà la cinquena edició la Fira de Montjuïc del 23 al 26 de maig

Ara
2 min
Una de les intervencions del programa 'Swab Stairs'

BarcelonaL'art emergent torn a prendre la Fira de Barcelona. Us oferim cinc claus de la pròxima edició de la Fira Swab:

1. Més galeries i més activitats. Joaquín Diez-Cascón, el director de Swab, no afluixa tot i la crisi. Per a que la fira trobi el seu lloc en l'escena de l'art contemporani cal especialitzar-se i buscar el que fa singular Swab. Enguany acudiran a Swab 64 galeries de 20 països i la fira estrena dues noves branques, una d'art urbà, que tindrà lloc a diferents punts de la ciutat i que complementa les intervencions al metro reunides dins 'Swab Stairs' i una altra de musical, que es desenvoluparà al mateix espai de la fira i a la Sala Razzmatazz.

2. Artistes emergents i nous mercats. Swab vol ser el lloc dels artistes més joves, aquells nascuts a partir de 1980. Amèrica llatina i l'Àsia segueixen sent mercats estratègics i el programa general inclou també 6 galeries de la Xina i el Japó, 6 de d'Argentina, Colòmbia, Mèxic i Xile i 5 de brasileres. Brasil, a hores d'ara, ja ha deixat de ser un mercat emergent i s'ha convertit en una potència econòmica i cultural que cal tenir en compte, afirma Díez-Cascón.

3.Els col·leccionistes. S'han convidat 70 col·leccionistes a assistir a la fira. El programa d'activitats que faran inclou la visita de diverses col·leccions barcelonines per a que coneguin la realitat de l'art català contemporani.

4. Obres d'art en màquines de vending. 5 joves comissaris i 5 col·leccionistes barcelonins han seleccionat 10 artistes per a que realitzin una obra que es vendrà en una màquina de vending d'art dins la fira. El comprador només haurà de posar els diners i se la podrà emportar a casa directament.

5. Swab benèfic. Durant la fira se subhastaran 25 dels 100 ossets de la col·lecció Toyz que artistes i dissenyadors i personalitats dels món de la cultura han convertit en una peça única per recaptart fons per a la Fundació Lluita contra la Sida. Els altres 75 se subhasten on line al web de la fira. Entre els participants hi ha Silvia Prada, Boris Hoppek, Eric Mark Sandberg, Sixeart, Elena Monzo, la dissenyadora de moda Julie Sohn, Miranda Makaroff i la Factoria Rent Me; dissenyadors como Cesc Grané o Chu Uroz, Jordi Labanda, Mariscal, Nazario, Manuel Ocampo, Crajes, Eugenio Merino, Emilio García, Custo Barcelona, Outomuro, Alaska i Isabel Coixet.

stats