CINE
Cultura 08/02/2011

El sector del cine català signa a favor de la 'llei Sinde'

Exhibidors, productors i distribuïdors demanen compromís i valentia als polítics perquè votin a favor de la norma al Senat

Efe
1 min

BarcelonaEl sector cinematogràfic català, format per exhibidors, productors i distribuïdors, ha signat un document conjunt per manifestar el seu suport a la futura Llei Sinde i agrair el "compromís i valentia" dels partits polítics que, a final de març, votaran a favor d'aquesta norma al Senat. Aquest escrit recull les veus de l'Associació de Productors Independents de Catalunya (APIC), de l'agrupació de productors Barcelona Audiovisual (BA), del Gremi d'Empresaris del Cinema de Catalunya, dels Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i de distribuïdores com Filmax i Lauren Films, entre d'altres.

Els signants valoren "positivament" l'existència d'una llei que defensi el dret a la propietat intel·lectual i que ajudi a acabar amb les descàrregues il·legals a internet.

En aquest sentit, consideren que aquesta norma servirà per "racionalitzar" el consum audiovisual a la xarxa i que reconeixerà el "paper fonamental" que autors, productors i exhibidors tenen en la indústria cinematogràfica. Segons els signants "es tracta d'un primer pas" per projectar una reforma "en profunditat" de la llei de propietat intel·lectual que s'adapti a la realitat. També reclamen la implicació de les operadores de telecomunicacions i de la Generalitat perquè internet es converteixi en un aliat per lluitar contra la pirateria i, al mateix temps, sigui una eina de difusió que protegeixi les indústries culturals.

stats