Publicitat
Publicitat

CINEMA

El nou cinema Phenomena apuja el teló amb ‘Tauró’ i ‘Alien’

Al vestíbul del nou cinema Phenomena hi havia ahir al migdia un formigueig d’operaris ultimant els preparatius per a l’obertura de la sala. Les obres s’han endarrerit i la inauguració oficial d’aquest vespre arribarà amb el temps just per provar els equips, pintar alguna paret i desplegar les últimes moquetes. Hi treballen entre 50 i 60 persones en jornades intensives i sota la mirada atenta i cansada de Nacho Cerdà, el motor del projecte. Obrir el cinema abans de les festes de Nadal era l’objectiu i s’ha assolit. Amb suspens, patiment i emoció. És a dir, a l’estil Phenomena, que entén el cinema per sobre de tot com un espectacle.

Tal com va informar en primícia l’ARA, el Phenomena recupera per a Barcelona l’antic Nàpols del carrer de Sant Antoni Maria Claret, transformat ara en un cinema de pantalla única -el més gran d’aquest format a Barcelona- equipat amb les últimes novetats tècniques i amb capacitat per a 415 espectadors. Amb una gran marquesina i un cartell lluminós amb lletres mòbils importades dels Estats Units, Phenomena començarà avui el seu camí amb la sessió doble de Tauró i Alien, la mateixa que va inaugurar fa quatre anys el cicle que ara dóna nom al cinema. Coincidència o no, avui es compleix també l’aniversari de l’estrena el 1975 de Tauró, un dels culpables de la vocació cinèfila de Cerdà.

Clàssics del cinema popular

La programació de les primeres setmanes serà un greatest hits dels títols programats pel cicle Phenomena al llarg d’aquests quatre anys. Seran fites del cinema d’acció modern com Jungla de cristall i Terminator 2 ; pel·lícules fantàstiques dels vuitanta com Poltergeist, Willow i La princesa promesa, i també de favorites del públic com Els Goonies, E.T. i Retorn al futur. El logo d’Amblin, la productora de Spielberg, brillarà amb llum pròpia. Hi haurà lloc per a comèdies clàssiques com Sopa de ganso i Una nit a l’òpera dels germans Marx, i els musicals Un dia a Nova York, West Side Story i Set núvies per a set germans. I no hi faltaran els emblemàtics programes dobles: Acorralat i Predator ; La vida de Brian i Els cavallers de la taula quadrada ; etc. En resum, clàssics del cinema popular que tothom coneix pel nom, la majoria en versió original subtitulada i en 35 mm: des d’El padrí fins a Pulp Fiction passant per Aterra com puguis, Manhattan i 2001: una odissea de l’espai.

Sembla que la proposta agrada: ja s’han venut més de 4.000 entrades en la prevenda i dues sessions dobles estan a punt d’esgotar-se. Cerdà ja prepara la programació de gener i febrer: un cicle de Brian De Palma, especials de Paul Thomas Anderson i Peter Hyams, una retrospectiva temàtica dels Oscars -s’està treballant també per projectar la gala al cinema-, la nova temporada del cicle de terror El Buque Maldito, etc. Amb el Phenomena arriba un nou actiu cinematogràfic a Barcelona.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT