CINEMA
Cultura 15/06/2012

El cinema Renoir Les Corts tancarà el 21 de juny

És el tercer cine de la cadena que abaixa la persiana, després dels de Saragossa, Conca i Palma. Feia 15 anys que exhibia versió original subtitulada lluny del centre de Barcelona

Xavi Serra
1 min

BarcelonaEl tancament del cinema barceloní Renoir les Corts ja és un fet consumat. Segons ha pogut saber l'ARA, la cadena d'exhibició Alta Films, dirigida pel president de l'Acadèmia del Cine Espanyol, Enrique González Macho, farà públic un comunicat oficial per anunciar la clausura del cinema del carrer Eugeni d'Ors el dijous 21 de juny, l'últim dia per al qual hi ha confirmada una programació. Amb sis pantalles d'una capacitat que va de les 101 butaques a les 300, el Renoir les Corts van inaugurar-se el 25 de juny del 1996 i durant més de 15 anys han estat uns dels pocs cinemes consagrats a la versió original subtitulada lluny del centre de Barcelona.

El tancament del Renoir les Corts no serà el primer de la cadena aquest any, sinó que ha estat precedit per la clausura del Renoir Audiorama de Saragossa, els Multicines Cuenca i el Renoir Palma, de Mallorca. A l'illa, s'ha constituït l'associació ciutadana Salvem el Renoir, que pretén gestionar els cinemes. Fa dos dies va anunciar que ja ha obtingut 62.100 euros a través de 900 socis. Per donar suport a aquesta iniciativa, Alta Films ha donat a l'associació els projectors, butaques, equips de so i d'aire condicionat del cinema, valorats en 20.000 euros.

Que el Renoir les Corts tanqui la paradeta confirma la precària situació del circuit de sales barceloní, que últimament ha vist desaparèixer cinemes independents com els Casablanca i d'altres d'emblemàtics com els Rex o els Alcazar. Amb la taquilla assolint mínims històrics, el món del cinema viu ara mateix un moment de gran incertesa.

stats