Cinema

El cinema català envaeix el Festival de Guadalajara

Catalunya és la convidada d'honor de l'edició que tindrà lloc del 9 al 16 de març

Una quarantena de produccions catalanes es projectaran del 9 al 16 de març durant la pròxima edició del Festival Internacional de Cinema de Guadalajara, que tindrà Catalunya com a convidada d'honor i serà inaugurat per un títol català, 'Tierra firme', de Carlos Marques-Marcet. La iniciativa està impulsada per la Generalitat a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals i l’Institut Ramon Llull.

El cinema català estarà present en les diferents categories competitives del festival amb set títols. A banda de 'Tierra firme', que lluitarà pel premi Maguey de la competició oficial, 'Vivir y otras ficciones', de Jo Sol, participarà en la categoria de llargmetratge iberoamericà de ficció; 'Casa de ningú', d’Ingrid Guardiola, i 'Desde que bailas', de Beatriz Osorno i Álvaro Torrelli, seran a la secció de llarg documental iberoamericà, i 'Les bones nenes', de Clara Roquet; 'Caronte', de Luis Tinoco, i 'L’escarabat al final del carrer', de Joan Vives, competiran pel premi al millor curtmetratge.

Nous autors, documentals i cinema fantàstic

El festival també dedicarà una mostra extensa a la nova fornada de directors i productors catalans i a les pel·lícules més destacades de la collita recent. A Guadalajara, doncs, es projectaran títols com 'Estiu 1993', 'Julia Ist', 'Brava', 'La mort de Lluís XIV', 'Abracadabra', 'La llibreria' i les noves pel·lícules de Ventura Pons ('Miss Dalí') i Marc Recha ('La vida lliure'). Un dels focus pararà atenció al documental català recent amb títols com 'Alcaldessa', 'Al otro lado del muro' i 'La Chana', i el Festival de Sitges ha seleccionat pel·lícules de gènere fantàstic com 'Black Hollow Cage', 'Matar a Dios' i 'Tras el cristal'.

Cineastes com Clara Simón i Ventura Durall estaran presents en el jurat i el festival retrà homenatge a la figura de Ventura Pons i a la directora de cinema postporno Erika Lust. Catalunya també formarà part del programa industrial del festival amb un estand al mercat, cinc projectes seleccionats en la Trobada de Coproduccions i una presentació del projecte Bàsics del Cinema Català a la Cineteca Nacional de Mèxic i la Nova Cineteca de Guadalajara. Dues exposicions completaran la participació catalana: 'Cuando ir era volver', del fotògraf Toni Catany, que es veurà al Museo de las Artes Universidad de Guadalajara, i 'El cinema és fantàstic', centrat en els 50 anys del Festival de Cinema de Sitges.

Més continguts de

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar