CINEMA
Cultura 16/01/2012

'The Artist' i 'The Descendants' es reparteixen la glòria als Globus d'Or

Woody Allen obté el guardó al millor guió original per 'Midnight in Paris', amb capital català. 'La piel que habito' no aconsegueix el premi a millor pel·lícula de parla no anglesa

Efe
3 min
El productor i el director de 'The Artist', amb el protagonista, Jean Dujardin

Los AngelesLa pel·lícula muda The Artist i el drama íntim The Descendants s'han repartit la glòria en l'entrega dels Globus d'Or amb tres i dos guardons, respectivament, en una gala de tres hores efectiva però gairebé sense comentaris políticament incorrectes. Midnight in Paris, de Woody Allen, amb capital de la catalana Mediapro, ha aconseguit el trofeu al millor guió original.

The Artist s'ha endut les estatuetes a la millor comèdia o musical, al millor actor en aquest camp (Jean Dujardin) ia la millor banda sonora original (Ludovic Bource), mentre que The Descendants ha aconseguit els premis al millor drama i al millor actor de drama (George Clooney).

En les principals categories ha destacat el vuitè Globus d'Or en la carrera de Meryl Streep, aquesta vegada per The Iron Lady com a millor actriu de drama, i el primer obtingut per Michelle Williams, per My Week With Marilyn, com a millor actriu de comèdia o musical.

Precisament Marilyn Monroe va guanyar aquest mateix premi fa 52 anys, per Some Like It Hot.

Streep suma així una altra estatueta després de les aconseguides per Julie & Julia (2009), The Devil wears Prada (2006), Angels in America (2003), Adaptation (2002), Sophie 's Choice ( 1982), The French Lieutenant 's Woman (1981) i Kramer vs. Kramer (1979).

Els guanyadors dels premis a les millors interpretacions de repartiment van ser el veterà Christopher Plummer, de 82 anys, per Beginners, i Octavia Spencer per The Help, un drama sobre la segregació racial als Estats Units en la dècada de 1960.

El trofeu al millor director va ser per a Martin Scorsese per Hugo, la seva primera obra en 3D. És el tercer Globus d'Or per al cineasta novaiorquès després dels aconseguits per Infiltrados (2006) i Gangs of New York (2002).

Així mateix The Adventures of Tintin, de Steven Spielberg, s'ha endut el premi a la millor pel·lícula d'animació.

"Gràcies a Sony i Paramount perquè amb la seva confiança podíem haver rodat fins i tot la guia telefònica si haguéssim volgut, però no, hem rescatat una fantàstica sèrie de llibres de fa 80 anys i ho hem convertit en una pel·lícula", ha comentat Spielberg.

La cantant Madonna ha gaudit de gran protagonisme durant la gala. Primer amb el premi a la millor cançó original (Masterpiece, del film WE), i després com a presentadora de la categoria de millor film de parla no anglesa, que ha anat a parar a la iraniana A Separation, per sobre de, entre altres, l'espanyola La pell que habito, de Pedro Almodóvar.

La cèlebre cantant li ha seguir el joc al mestre de cerimònies, Ricky Gervais, i ha replicat així a una broma de l'humorista britànic: "Si encara creus que sóc verge, per què no véns a fer alguna cosa? Va, no he fet un petó a cap noia en uns quants anys ... almenys en televisió".

Aquest comentari, igual que les aparicions en espanyol d'Antonio Banderas i Sofia Vergara, van ser algunes de les notes còmiques destacades, com la sinceritat de Seth Rogen en presentar un premi amb la guapa Kate Beckinsale.

"Ara mateix estic evitant una enorme erecció", s'ha atrevit a dir l'actor davant les rialles del públic i la cara entre avergonyida i desencaixada de la seva companya a l'escenari.

Finalment Morgan Freeman ha rebut el premi honorífic Cecil B. DeMille per la seva trajectòria professional, un guardó que li ha estat lliurat per Sidney Poitier.

"En les pel·lícules he estat Nelson Mandela, el president dels EUA i fins i tot Déu. He treballat amb gent que admiro i m'ho he passat d'allò més bé. Diuen que si et dediques a alguna cosa que estimes mai arribes a treballar. Doncs en aquest cas no he treballat en els últims 45 anys de la meva vida. La meva passió sempre ha estat l'actuació", ha conclòs l'intèrpret

stats