Publicitat
Publicitat

'El Niño' i 'Stella cadente' lideren les nominacions als premis Gaudí

'[REC]4: Apocalipsis', '10.000 km' i 'Rastres de sàndal' les segueixen en nombre de candidatures als premis de l'Acadèmia del Cinema Català

El thriller de Daniel Monzón 'El Niño' és, amb 15 nominacions, la pel·lícula que opta a més estatuetes dels setens premis Gaudí, seguida de prop, amb 13 candidatures, per la producció de Lluís Miñarro 'Stella cadente'. Totes dues opten als premis principals (millor pel·lícula, la primera en llengua no catalana, millor direcció i millor guió), a més de repartir-se pràcticament totes les nominacions actorals. Jesús Castro i Luis Tosar són candidats a millor actor principal, i Eduard Fernández i Sergi López a secundaris per 'El niño', mentre que Àlex Brendemühl opta a la categoria d'actor principal i Àlex Batllori i Francesc Garrido a secundaris per 'Stella cadente'. El cas més curiós: Bárbara Lennie és candidata a millor actriu per 'Stella cadente' i alhora a secundària per 'El niño'.

En el rànquing de més nominades les segueixen '[REC]4: Apocalipsis' de Jaume Balagueró, amb 9 nominacions (bona part de les quals, categories tècniques, a més de millor film de llengua no catalana) i empatades amb 8 nominacions, 'Rastres de sàndal' de Maria Ripoll i '10.000 km' de Carlos Marques-Marcet, que, a més, coincideixen en nominacions en les categories de millor protagonista femenina (Aina Clotet i Natalia Tena) i millor direcció de producció. Carlos Marques-Marcet i Jaime Rosales ('Hermosa juventud') són els altres dos directors nominats, juntament amb Daniel Monzón i Lluís Miñarro.

'Born', de Claudio Zulian, i 'L'altra frontera', dirigida per André Cruz Shiraiwa, són els altres dos films que opten al premi principal de millor pel·lícula, al costat de 'Rastres de sàndal' i 'Stella cadente'.

Qui també opta a dues candidatures és Ventura Durall, que signa dos dels quatre documentals nominats, 'Bugarach' i 'Els anys salvatges'. L'últim té dues nominacions. Només 'Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo' i 'Els cap de drap a la selva de l'arc de Sant Martí' competeixen en la categoria d’animació.

A la categoria de millor pel·lícula europea, els acadèmics han nominat dues pel·lícules espanyoles candidates, 'La isla mínima' d'Alberto Rodríguez, i 'Magical Girl' de Cartlos Vermut, a més de la italiana 'La gran bellesa' de Paolo Sorrentino, i la polonesa 'Ida' de Pawel Pawlikowski.

Consulta tota la llista de nominacions, que han estat presentades aquest dimarts per Clara Segura i Pere Arquillué a La Pedrera, aquí. La gala se celebrarà  l'1 de febrer al Sant Jordi Club de Montjuïc i serà presentada per Àngel Llàcer. Ventura Pons rebrà el premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter. Per la presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, aquests setens Gaudí són els de "l'any de la consolidació; set anys ja en són molts". I ha afegit que els premis han de servir "per trobar el nostre públic": "El cinema català ha de connectar més amb el públic potencial que té. Hem de buscar desesperadament el nostre públic", ha afegit.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT