Cultura 26/10/2011

Els cinemes faran un test de visió 3D

No tothom pot veure bé els efectes 3D: 400.000 persones podran saber si tenen alguna disfunció en una prova autodiagnòstica que es farà en 85 cines abans de començar la pel·lícula

Acn
1 min
No tothom veu els efectes 3D del cine

BarcelonaMés de 400.000 persones podran fer-se un test de visió binocular, en 3D, a 85 sales de cinema de Catalunya fins el proper mes de gener per detectar si pateixen alguna disfunció que no els permeti gaudir dels efectes 3D. La prova serà autodiagnòstica i durarà dos minuts, el temps que en Víctor, un personatge de ficció que fa d'optometrista, utilitza per comprovar amb tres fases si la visió en tres dimensions dels espectadors és correcta. Si l'espectador detecta que té problemes, podrà anar a algun dels 800 òptics adherits a la campanya 'Viu en 3D!'.

El projecte ha estat realitzat pel Col·legi d'Òptics Optometristes, Televisió de Catalunya i el Gremi d'Empresaris de Cinemes, amb l'aval de la Facultat d'Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya. A més de la prova visual, es repartiran un milió de díptics als cinemes i òptiques adherides a la campanya. Més endavant es faran xerrades pels estudiants de primer d'ESO.

Els defectes en la visió binocular afecta a un 12% de la població, aproximadament, uns 900.000 catalans. Aquests poden patir molèsties, mal de cap, marejos, cansament, visió doble o simplement no captar correctament els efectes 3D d'una pel·lícula en aquest sistema. Això també pot comportar dificultats per calcular distàncies, esforç per fixar la vista quan es llegeix, dèficit de comprensió lectora i fins i tot baix rendiment escolar o laboral. El problema es pot solucionar habitualment amb una actualització de la graduació, lents prismàtiques o teràpia visual.

stats