Cultura 12/04/2021

El col·leccionista Joan Puig Guillot dona 223 obres a l'Escala que conservarà la Fundació Vila Casas

Els fons inclouen peces d'artistes com Joan Hernàndez Pijuan, Joaquim Chancho i Sergi Aguilar

Ara
2 min
L'alcalde de L'Escala, Víctor Puga, i Antoni Vila Casas durant la signatura de l'acord per la conservació i la difusió de la col·lecció Puig Guillot

BarcelonaLa Col·lecció Puig Guillot ha passat a ser propietat de l’Ajuntament de l’Escala després que Joan Puig Guillot (l’Escala, 1929 - l'Ametlla del Vallès, 2020) expressés al seu hereu la voluntat que es fes la donació al seu poble natal de les obres que havia anat adquirint al llarg de la vida. La col·lecció és formada per 223 obres d'artistes destacats de la segona meitat del segle XX com Joan Hernández Pijuan, Albert Ràfols Casamada, Joaquim Chancho, Sergi Aguilar i Daniel Berdala. Com que l'Ajuntament de l'Escala no disposa d'espais municipals amb les condicions de conservació preventiva necessàries per exposar-les, ha signat aquest matí un acord de col·laboració amb la Fundació Vila Casas amb l’objectiu de garantir-ne la custòdia, conservació i difusió.

Està previst que la Fundació Vila Casas faci diverses exposicions per difondre aquests fons als espais expositius de les dues institucions. Aquesta mateixa tardor se'n presentarà una selecció en una exposició a l’Alfolí de la Sal - Museu de l’Escala, comissariada per Natàlia Chocarro. Aquest acord se suma al conveni signat el juliol del 2020 en què s’acordava celebrar anualment una exposició del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas a l’Alfolí de la Sal - Museu de l’Escala.

El president de la fundació, Antoni Vila Casas, ha agraït “a les parts implicades la confiança dipositada en la fundació, per un acord que permet preservar i divulgar l’art contemporani català i estrènyer els llaços amb la població de l’Escala”. L'alcalde, Víctor Puga, ha agraït “la donació d’aquesta important col·lecció, tant a Joan Puig Guillot com al seu hereu, així com la implicació i el suport que dona un cop més la Fundació Vila Casas en la línia de posar en valor el patrimoni i la cultura en general”.

stats