POLÍTICA CULTURAL
Cultura 30/04/2019

Colau reclama a Sánchez que recuperi el conveni de bicapitalitat cultural de Barcelona

L'alcaldessa creu que la ciutat pateix un "greuge comparatiu" respecte a Madrid en inversió cultural

Agències
1 min
Colau reclama a Sánchez que recuperi el conveni de bicapitalitat cultural de Barcelona

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dimarts al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que recuperi el conveni de bicapitalitat de Barcelona per tal que l'Estat aporti recursos als equipaments culturals de la ciutat. En una entrevista organitzada per la plataforma empresarial Barcelona Global, Colau ha fet una crida a aprofitar l'escenari que s'ha dibuixat després de les eleccions del 28-A per formar un govern estable entre les forces progressistes i acabar amb el "greuge comparatiu" que pateix Barcelona respecte a Madrid en inversió en cultura, ja que és una qüestió "estratègica" per a la ciutat.

El conveni, subscrit el 2007 durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, va comportar inversions anuals de més d'11 milions d'euros en equipaments culturals a Barcelona però va deixar d'aplicar-se durant les legislatures del PP. En els pressupostos generals que va presentar el PSOE el gener passat en la legislatura de la moció de censura, la inversió cultural a Catalunya quedava congelada a les xifres de l'any passat, mentre que les partides destinades a la resta de l'Estat creixien un 9,7%.

L'alcaldessa ha reconegut que ha tingut un mandat "accidentat" en cultura i ha assegurat que, si és reelegida, estarà "al centre de les polítiques públiques de manera transversal". A més, ha subratllat que el fet que Joan Subirats –que ha assumit el comissionat de Cultura de l'Ajuntament en la segona meitat del mandat– ocupi el número dos de la candidatura de BComú és una mosta del pes que aquesta matèria tindrà en el pròxim govern municipal.

stats