MÚSICA
Cultura 03/06/2011

#coldplaydelanoche, 'trending topic' mundial

El 'sample' de 'Ritmo de la noche' que fa el quartet britànic Coldplay al seu nou senzill, 'Every Teardrop Is A Waterfall', fa soroll a la xarxa

Redacció
1 min

Barcelona#coldplaydelanoche, el hashtag que els usuaris de Twitter estan fent servir per etiquetar els tuits al voltant del nou senzill de Coldplay, "Every Teardrop Is A Waterfall", és trending topic mundial.

L'etiqueta posa èmfasi en el fet que la cançó que ha estrenat avui el quartet britànic arrenca amb un sample de l'èxit dance "Ritmo de la noche", de Mystic, publicat el 1990 per Fanfare Records, segell de Simon Cowell, molt popular en el seu rol de jutge en diversos talent shows al Regne Unit com Pop Idol, The X Factor, Britain's Got Talent i American Idol.

"Viva la Vida or Death and All His Friends", el gran èxit del grup del treball homònim de 2008, també samplejava una cançó, If I could fly, de Joe Satriani, tot i que de manera menys evident. Satriani va demandar Coldplay el 2008, però finalment les dues parts van arribar a un acord del qual no en van transcendir els detalls.

"Viva la Vida" també ha sigut acusada de plagiar l'èxit de la cantant pop francesa Alizee, "J'en ai marre".

stats