Cultura 19/09/2019

Comença la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres

Està previst que la primera fase dels treballs duri un any

Ara
1 min
La façana exterior de la casa natal de Salvador Dalí a Figueres

GironaEn marxa la primera fase de les obres de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí a la capital de l'Alt Empordà. Després d'anys d'anuncis i 25 anys més tard de la seva adquisició, la reforma convertirà l'espai en un centre d'interpretació de la figura del geni del surrealisme però també de la Figueres de l'època.

En aquesta primera frase, l'empresa adjudicatària dels treballs, Arcadi Pla SA, reforçarà l'estructura de l'edifici on va néixer Dalí. La intervenció, valorada en 1,1 milions d'euros, implicarà enderrocs de parets, la reconstrucció de la coberta i tancaments, a part d'intervencions a la planta baixa, l'entresol i l'escala principal de l'immoble. La previsió és que aquests treballs durin un any.

En total, la intervenció integral de l'immoble està valorada en uns 2,5 milions d'euros. L'Ajuntament va anunciar el mes d'abril una subvenció de gairebé 1,4 milions d'euros del fons Feder, a més d'una ajuda de la Diputació de 500.000 euros (dividits en dues anualitats) i 250.000 euros més de l'estat espanyol. Les resta provindrà de les arques municipals.

stats