ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 21/06/2012

17 companyies catalanes aniran a l'Olimpíada Cultural de Londres

Set festivals del Regne Unit han buscat produccions catalanes de companyies com La Fura dels Baus o Calixto Bieito

Acn / Ara
1 min

BarcelonaFins a 17 companyies de Catalunya i les Illes Balears, majoritàriament d'art de carrer, seran presents en alguns dels festivals britànics més destacats d'arts escèniques a nivell internacional. Algunes de les actuacions programades aquest estiu al Regne Unit estan incloses dins el programa oficial vinculat als Jocs Olímpics, el Showtime. És el cas de Ne me titere pas amb 'Circumloqui'; Leandre, amb 'Chez Leandre'; Osadia, amb 'Whose Hair Dares', i Guixot de 8, amb els 'Jocs Artístics Interactius del segle XX'.

També forma part d'aquest programa La Fura dels Baus, que presentarà l'estrena mundial de 'Prometheus Awakes' el 22 de juny dins la inauguració del Greenwich + Docklands Festival, una de les cites estivals més destacades de l'escena britànica i internacional.

En el marc de la programació del World Shakespeare Festival, i també dins el London 2012 Festival, Calixto Bieito presentarà 'Forests', un dels espectacles del projecte BIT-Barcelona Internacional Theatre. Serà del 31 d'agost al 15 de setembre a l'Old Rep Theatre de Birmingham. A banda, es podrà veure també al Barbican de la capital britànica del 6 al 10 de novembre.

Altres festivals anglesos comptaran amb presència catalana: al National Theatre hi haurà la Cia La Tal, Mumusic Circus, Circ Pànic, Los 2 Play, la Cia Katakrak, Sienta la Cabeza i també Leandre i Guixot de 8. Al Greenwich & Docklands hi participaran, fora de l'Olimpíada Cultural, Itinerància, Circ Pànic i Sarruga. Al festival Imagine Watford hi aniran també Sarruga i Osadia. A Stockton, Circ Pànic i La Fura hi faran un segon bolo. I finalment a Milton Keynes presentaran espectacle Plecs, Circ Pànic, Mumusic Circus, Res de Res i Guixot de 8.

stats