Cinema
Cultura 15/03/2011

Comença el rodatge de 'Los muertos no se tocan, nene'

El film completa la trilogia de l'obra de Rafael Azona, portada al cinema per Mario Ferreri

Redacció
1 min

BarcelonaAhir va començar el rodatge de Los muertos no se tocan, nene, una adaptació de la trilogia iniciada el 1959 per Rafael Azcona. Amics del guionista i director, com Juan Gona, José Luís García Sánchez i David Trueba, reprenen el projecte que completarà El cochecito i El pisito, dirigides per Mario Ferreri.

La pel·lícula es filmarà seguint els criteris de planificació i imatge dels films anteriors. A més, es recuperarà el blanc i negre, el so es doblarà posteriorment –com es feia abans– i la producció emularà els llargs plans-seqüència que barrejaven diferents històries.

"Si algun director mereix ser visitat pel cinema, aquest és Rafael Azcona, el millor literat que ha utilitzat el seu talent per fer pel·lícules espanyoles", defensava García Sánchez, director del film. "A més de fer justícia amb el novel·lista, és oportú per recrear una època tan desconeguda com el final dels anys cinquanta".

Los muertos no se tocan, nene recrea la història de Fabianito, un jove de Logronyo que descobreix l'amor en una vetlla. Per al rodatge, s'ha comptat amb Sílvia Marsó, Mariola Fuentes, Carlos Iglesias, Alex Angulo o Arias Bispo, com a Fabianito, entre d'altres.

stats