Música
Cultura 13/07/2011

Les imatges del primer concert dels Beatles a Estats Units, a subhasta

El 20 de juliol Christie's posarà a la venda fotografies inèdites del primer concert que la banda de Liverpool va fer al continent americà

Redacció
1 min
El primer concert dels Beatles a Estats Units

BarcelonaMig centenar de fotografies inèdites il·lustren el primer concert dels Beatles a Estats Units. Les imatges s'exposen a Nova York fins al 20 de juliol, quan se subhastaran a Christie's.

Mike Mitchell és l'autor de les instantànies de l'arribada a l'aeroport, el concert i la roda de premsa de la banda, realitzades el 1964, quan només tenia divuit anys. El fotògraf ha conservat durant cinquanta anys les fotografies en blanc i negre del concert que els de Liverpool van oferir al Washington Coliseum, dies abans de debutar al programa The Ed sullivan Show. Mitchell, que també és seguidor dels Beatles, ha decidit vendre-les per motius econòmics i es calcula que les imatges podrien superar els 100.000 dòlars, segons els càlculs de Christie's.

"Em sentia molt entusiasmat, el públic va cridar constantment durant el concert", explica el fotògraf. "Estava amb la premsa al davant de l'escenari i recordo com d'alta sonava la música, que se'm va quedar gravada". Els Beatles havien col·locat les seves cançons entre les cinc primeres als Estats Units i això explica que el primer concert desencadenés una autèntica histèria entre els seus seguidors.

stats