Música

Els candidats poden presentar currículums fins al 28 de febrer

Un concurs decidirà el nou director de l'Auditori

 Els Òrgans de Govern de L’Auditori han decidit aquest matí obrir un concurs per tal d’escollir la persona que substituirà Joan Oller al capdavant de L’Auditori. Oller s'incorpora aquest mes de febrer al Palau de la Música, on exercirà de director general.

El consorci que gestiona L’Auditori està integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.I la decisió de convocar un concurs per tal de rellevar Oller era una de les prioritats del delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, que sempre ha apostat per aquests processos oberts a l'hora de trobar els noms que han de liderar les grans infraestructures culturals de la ciutat.

L’Auditori es va inaugurar el 22 de març de 1999 amb Miquel Lumbierres com a director general. Joan Oller el substitueix l’any 2001. Després de 10 anys al capdavant de la institució, Oller finalitza la seva etapa a L’Auditori en acceptar la direcció general del Palau de la Música Catalana.

En aquests moments, amb la infraestructura ja del tot acabada i amb un volum d’activitat adequat a la seva estructura, els objectius centrals giren, segons els gestors, en torn a dues línies d’actuació: "la cerca de la màxima qualitat i excel·lència en la programació i en l’activitat musical de l’OBC promovent la seva visibilitat internacional, i la continuïtat dels programes social i educatiu".

La funció principal del nou director general consistirà en aconseguir que "L’Auditori, les seves agrupacions musicals i la seva programació i activitats, siguin un referent de qualitat musical també en l’esfera internacional, connectin amb un ampli ventall de públics, i esdevinguin un element central en la dinamització musical de la ciutat i el país". El nou director serà responsable de conduir i dirigir L’Auditori en tots els seus aspectes artístics i de gestió, col·laborant amb programadors, institucions i artistes de Catalunya i d’arreu del món. Cal tenir en compte que caldrà desplegar aquests objectius en un context econòmic complicat, en el que disminuiran algunes fonts de finançament.

El termini de presentacions de currículums dels candidats interessats és fins el 28 de febrer i el procés de selecció tindrà lloc durant el mes de març.

Més continguts de