Cultura 10/01/2012

539 cantants de 61 països participaran en el Concurs Internacional Francesc Viñas

Entre les nacionalitats dels cantants que hi participaran destaquen Corea i Rússia i, entre les veus, les sopranos i els tenors

Efe
1 min

Barcelona539 cantants de 61 països participaran en el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. La 49a edició d'aquesta competició s'inaugurarà el pròxim dissabte amb un pregó a l'Ajuntament de Barcelona del catedràtic Josep Lluís Vidal. Les proves preliminars es faran entre demà i el dia 18, i la prova final i la proclamació pública del veredicte del jurat tindrà lloc el dia 20 al Gran Teatre del Liceu. En aquesta ocasió s'hi han incorporat la mezzosoprano italiana Fiorenza Cossotto i el belga José van Dam, que oferiran un concert el dia 21 al foyer del coliseu. L'endemà se celebrarà el concert final a càrrec dels cantants premiats amb l'orquestra simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Guerássim Voronkov.

Entre les nacionalitats dels participants destaquen els coreans (174), Rússia, amb una cinquantena de participants, Espanya i Itàlia (31), Alemanya (28), Estats Units (22), França (21), Mèxic (15), Turquia (13) i la Xina i Canadà (11). Pel que fa a les veus, hi ha 231 sopranos, 118 tenors, 80 barítons, 70 mezzosopranos, 28 baixos, 5 baixos barítons, 4 contratenors i 3 contralts.

En total, es lliuraran sis premis oficials, dotze premis especials i tretze premis extraordinaris per un valor total de 85.700 euros. Altres premis són borses d'estudi, concerts i contractes en teatres d'òpera a Espanya i altres països.

Montserrat Caballé, Bernabé Martí i Plácido Domingo oferiran també els seus premis i es reconeixerà, a més, el millor cantant català, un guardó que ofereix l'Ajuntament de Moià (Bages), localitat natal del tenor Francesc Viñas.

stats