Publicitat
Publicitat

Còmic

Un congolès demanda 'Tintín al Congo'

Vol que l'obra es retiri del mercat per continguts racistes


Dècades després de la seva publicació, a principis dels anys 30, el còmic Tintín al Congo segueix aixecant polèmica. Acaba de començar un judici en què  un ciutadà congolès demana la seva retirada del mercat per continguts racistes .

El demandant , Bienvenu Mbutu Mondondo , un congolès resident a Bèlgica, l'any 2007 va decidir acudir als tribunals per reclamar la prohibició de la historieta gràfica, per considerar el seu contingut " ofensiu " per als congolesos i per fer " propaganda de la colonització " .

La societat gestora dels drets de l'obra, Moulinsart, i la seva editorial , Casterman , van argumentar que es tracta d'una obra de ficció de fa més de setanta anys que s'ha de veure com un document d'aquesta època .

Els recursos presentats per les parts han retardat el començament del judici fins ara , des que el Tribunal de Primera Instància de Brussel·les es va declarar competent per al cas.

El dibuixant belga Georges Remi , més conegut com Hergé , va escriure Tintín al Congo el 1930 i en ell narra les aventures del cèlebre periodista en el seu viatge a l'antiga colònia belga . Els fans del personatge saben bé que aquesta és l'obra d'Hergé de caràcter més paternalista i colonialista de totes les que va crear.

L'obra també ha aixecat polèmica en països com el Regne Unit , França , Suècia o els Estats Units , on diversos organismes i autoritats públiques han demanat la seva retirada.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT