ÒPERA
Cultura 23/01/2011

De conill Playboy a heroïna d'òpera

La vida d'Anne Nicole Smith, la pneumàtica exmodel que es va casar amb el milionari octogenari J.Howard Marshall, serà protagonista d'una òpera

Efe
2 min
Anne Nicole Smith

barcelonaSegurament Anne Nicole Smith estaria encantada de veure que la seva vida es ventila... en una òpera. L'exmodel de Playboy, famosa pel contorn dels seus pectorals i per haver-se casat amb el milionari del petroli J.Howard Marshall, serà la protagonista d'Anne Nicole, una òpera que ja es preveu polèmica perquè està esquitxada de paraules obscenes i, segons The Suunday Times, hi ha una escena en què la dona practica sexe oral amb un vell assegut en una cadira de rodes.

La vida de Smith realment dóna per una telenovel·la. La noia va néixer en una família texana humil i va ser abandonada pel pare. De jove va exercir de model i de Playmate com a doble de Marilyn Monroe. Fent de ballarina exòtica va conèixer un client que va resultar ser un multimilionari. Es van casar el 1994 quan ell tenia 89 anys i ella en tenia 28. L'home va morir només un any després i ella el 2007 de sobredosi, un any després que el seu primer fill, que també va morir de sobredosi amb 20 anys, i va deixar una herència de 80 milions de dòlars a la seva filla que tenia un any i no estava clar ni qui era el seu pare.

L'autor de la partitura és el compositor britànic Mark-Anthony Turnage i el llibret serà de Richard Thomas. Anne Nicole serà l'holandesa Eva-Maria Westbroek. La soprano ha dit que "és un personatge molt dramàtic, que pateix molt, és extrema en tot. Encara que volia els seus diners, també estimava el vell Marashall". La Royal Opera House de Londres defensa l'encàrrec de l'òpera per atreure el púbic jove, tot i que no podran ser menors de 16 anys perquè conté paraules obsecenes i referències a drogues o sexe. De moment, han rebaixat el preu de les entrades a 75 lliures.

stats