Un concurs de 'booktrailers' premiarà els adolescents més creatius

Joves de 14 a 18 anys han de presentar un 'clip' promocionant un llibre per optar als premis del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

El departament de Cultura ha convocat el primer concurs de 'booktrailers' per a joves d'entre 14 i 18 anys. El 'booktrailer' és la nova fórmula de moda per promocionar els llibres. Es tracta de 'clips' breus que serveixen de tràiler del llibre.

Els participants al concurs, impulsat a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, han de formar equips d'entre 2 i 4 integrants, triar el llibre que recomanaran, escriure el guió i gravar el 'booktrailer'. Els vídeos es poden gravar amb qualsevol equip, sigui una càmera o un mòbil.

El jurat –amb especialistes en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, internet i màrqueting– valorarà els 'booktrailers' més impactants i que acompleixin l'objectiu d'incitar el lector a llegir el llibre, a més de la seva qualitat artística, creativitat, guió i factura tècnica. Es concediran premis al millor 'booktrailer', al millor guió, al 'booktrailer' més creatiu i també al més votat a YouTube i Vimeo, que s'adjudicarà el Premi del Públic. Cada categoria distingirà també 2 finalistes.

Els guanyadors es podran endur entrades per a la Filmoteca de Catalunya, lectors d'e-books i visites al diari ARA. Els primers 100 inscrits s'emportaran un lot de llibres. El lliurament de premis es farà el 29 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.


Més continguts de