Teatre

El sou de la nova direcció del Teatre Lliure tindrà un topall de 121.000 euros

Les bases del concurs per substituir Lluís Pasqual marquen un mandat màxim de 8 anys

El Teatre Lliure ha obert el concurs per elegir una nova direcció. Aquest dimecres 31 d'octubre s'han fet públiques les bases en què s'especifiquen detalls com ara el sou del pròxim director, que serà de 96.000 euros bruts anuals. Si el director treballa en alguna de les produccions del mateix teatre podrà arribar a cobrar un màxim de 25.000 euros anuals. Així, s'estableix un topall de 121.000 euros anuals, una xifra molt per sota dels 254.000 euros que havia arribat a cobrar Lluís Pasqual, segons va informar El Periódico.

El ple del patronat del Teatre Lliure va aprovar divendres 26 d'octubre les bases del concurs. El primer que va avançar és que es fixarà un límit de mandats per dirigir el teatre: el contracte serà de 4 anys amb la possibilitat d'una pròrroga de 4 anys més. Aquest va ser un dels temes polèmics ja abans de la dimissió de Pasqual, perquè hi havia veus com la d'Àlex Rigola que defensaven que el director no pogués eternitzar-se en el càrrec.

Lluís Pasqual: "A través de les xarxes s'ha decidit que he de ser substituït i que qui em substitueixi ha de ser dona i jove"

La fórmula d'elecció de la direcció

El ple també va aprovar que es constituirà una comissió de valoració que haurà de seleccionar els candidats. Elevarà la seva tria (d'una, dues o màxim tres persones) al patronat, que al seu torn la proposarà a la junta de govern, que és qui tindrà l'última paraula. El procediment és aquest perquè s'ha buscat la manera de poder fer un concurs exprés sense canviar els estatuts, que marquen que és el patronat qui ha de proposar els noms a la junta de govern.

La comissió estarà formada per 6 membres, que encara no s'han fet públics: el president de la Fundació Teatre Lliure (Ramon Gomis), un patró (que serà Guillem-Jordi Graells) i quatre professionals del sector teatral. La comissió de valoració avaluarà els candidats, farà les entrevistes amb les persones seleccionades i proposarà a la Fundació Teatre Lliure una o més persones per al càrrec.

La crisi del Lliure destapa la caixa dels trons

Més continguts de