Cultura 21/12/2010

El Congrés rebutja la llei Sinde

El PSOE s'ha quedat sol. CiU ha estat el grup que ha estat més a prop de donar-li suport, però finalment no ho ha fet perquè no s'ha arribat a un acord "global"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl govern espanyol ha arribat al tram final de la negociació parlamentària sense els acords tancats, i qui no fa els deures es pot trobar amb una sorpresa. Per això el grup socialista s'ha quedat sol al Congrés defensant la llei que permetria tancar webs que permetin descàrregues il·legals. Hi ha hagut 18 vots favorables i 20 de contraris.

Es tracta d'un article de la llei d'economia sostenible que porta el cognom de la ministra de Cultura i impulsora de la llei, que avui s'ha debatut en comissió a la cambra baixa. Després d'haver fracassat a la Comissió d'Economia del Congrés, el Senat tindrà la possibilitat d'acostar les posicions.

Tot i la llarga i apassionada negociació als passadissos del Congrés, el grup socialista no ha pogut arrencar cap suport. CiU manté una actitud crítica amb el conjunt de la llei, que qualifica de "dispersa, confusa i heterodoxa". El portaveu del grup, Josep Sánchez Llibre, ha dit que el seu posicionament s'explica perquè no s'ha arribat a un acord global amb el PSOE sobre el contingut.

stats