Cultura 15/05/2012

Els prínceps d'Astúries presidiran dilluns l'homenatge a Antoni Tàpies

L'acte es farà el dia 21 de maig a les 7 del vespre a la Fundació de l'artista, tres mesos després de la seva mort

1 min
Si vols pots fer veure que no m'has entès

La Fundació Antoni Tàpies celebrarà dilluns de la setmana que ve un homenatge al prolífic artista, que va morir el 6 de febrer.

Segons l'agència ACN, l'acte serà aquest dilluns 21 de maig a partir de les set del vespre a la seu de la fundació i estarà presidit pels Prínceps d'Astúries i de Girona. L'homenatge congregarà també representants de la vida social, cultural i política del país. Tàpies va morir el 6 de febrer i la cerimònia de comiat es va celebrar en la intimitat, tot i que es va anunciar en els mesos següents la celebració d'un homenatge i la Fundació va obrir dos dies les seves portes perquè els seus admiradors poguessin signar al llibre de condol.

En declaracions a l'ACN, la directora de La Fundació Antoni Tàpies va anunciar a finals del febrer passat que l'homenatge seria "una trobada de persones i de referències perquè s'han de combinar les agendes de moltes persones".

Tàpies (nascut a la capital catalana el 13 de desembre del 1923) es considera un dels artistes més rellevants del segle XX i la seva obra està exposada arreu del món. Nomenat també marquès de Tàpies, és un dels principals exponents mundials de l'informalisme i la seva obra disposa d'un centre d'estudi i conservació a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. Entre els prestigiosos guardons que havia rebut, destaca el Premi de la Fundació Wolf de les Arts, el 1981, i la Medalla d'Or de la Generalitat, el 1983.

stats