Publicitat
Publicitat

Escriptor longeu

El fill d'Ernesto Sábato convertirà la casa paterna en museu

El primer pas serà col·locar una placa al juny, quan l'escriptor faci 100 anys

El director de cinema Mario Sábato projecta obrir un museu a la casa del seu pare, Ernesto Sábato, per complir així "un somni" de l'escriptor argentí, que el proper juny complirà cent anys.
Segons va anunciar ahir el cineasta -que l'any passat va estrenar una pel·lícula sobre la vida del seu progenitor- la residència, situada a la localitat de Buenos Aires de Santos Lugares, "serà restaurada íntegrament" perquè puguin exposar-s'hi els objectes de l' autor d' El túnel.
Mario Sábato també va anunciar que el proper 24 de juny, quan el seu pare faci cent anys, planeja col·locar "una placa" a la façana de l'habitatge, com a primer pas del que serà el museu.
"La casa té tota una història, per això és important mostrar-la, i per això comptem amb l'ajuda d'autoritats de la província de Buenos Aires i del municipi Tres de Febrero", al qual pertany l'afable Santos Lugares, a la perifèria de la capital argentina.
El cineasta va acudir a l'acte que el Consorci Interuniversitari Italià per l'Argentina (CUIA) va celebrar ahir a Buenos Aires en homenatge a l'escriptor.
"És part d'una cataracta d'homenatges que estan fent al meu pare perquè està arribant als cent anys. En aquest cas, es va destacar la relació de la meva família i de l'obra del meu pare amb els seus orígens calabresos", ha detallat el director.
Ernesto Sábato va guanyar fama internacional el 1961 amb la novel·la Sobre héroes y tumbas i la seva consagració va arribar el 1974 amb Abaddón el exterminador, premiada a França. Ambdues completaven una trilogia amb la seva primera novel·la, El túnel (1948).
Afí al socialisme, Sábato també ha estat reconegut per la seva defensa dels drets humans. El 1984 va presidir la Comissió Nacional sobre Desaparició de Persones que va redactar l'Informe Sábato sobre els horrors de l'última dictadura militar (1976-1983).

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT