Cultura 14/08/2019

La sud-africana Dada Masilo i l'argentí Claudio Tolcachir seran al Temporada Alta

La coreògrafa portarà al festival una lectura contemporània de 'Giselle' amb 20 ballarins

Núria Juanico
1 min
'Giselle', de Dada Masilo, formarà part del Temporada Alta

BarcelonaLa coreògrafa sud-africana Dada Masilo passarà aquesta tardor pel festival Temporada Alta amb la seva última creació, 'Giselle', que portarà per primera vegada a l'estat espanyol. Juntament amb la seva companyia, The Dance Factory, Masilo fa en aquest muntatge una lectura contemporània del ballet clàssic amb música africana, 20 ballarins i una escenografia de William Kentridge. El festival gironí, que tindrà lloc del 10 d'octubre al 9 de desembre, també ha programat el nou espectacle de Claudio Tolcachir, 'Próximo', en què aborda les relacions afectives en l'era d'internet.

El creador argentí, que la temporada passada va triomfar a Catalunya amb 'L'omissió de la família Coleman', explora en aquesta nova peça una història d'amor construïda en la distància gràcies a les xarxes socials, el WhatsApp i Skype. El muntatge s'estrenarà al Temporada Alta i després farà gira per l'Estat. També de l'Amèrica Llatina, el festival ha programat la dramaturga brasilera Christiane Jatahy amb 'O agora que demora'. A més, estrenarà el treball de Shaday Larios, de la companyia mexicana Microscopía, i Jomi Oligor, d'Hermanos Oligor. Junts han creat 'La melancolía del turista', una obra de teatre d'objectes i documental que fa una mirada crítica a la figura del turista.

Aquests noms se sumen a altres ja anunciats pel festival, entre els quals hi ha Angélica Liddell, Àlex Rigola, Gonzalo Cunill i Juan Navarro, Carlota Subirós, Marta Carrasco, Joan Ollé i Sol Picó. En total, el Temporada Alta programarà més de 80 espectacles, entre els quals hi ha 21 coproduccions amb creadors locals i internacionals.

stats