Cultura 28/08/2015

L'Iran no deixa actuar Daniel Barenboim perquè és israelià

L'artista feia dies que negociava poder fer un concert amb l'orquestra estatal de Berlín a Teheran

Reuters
1 min
Daniel Barenboim en una imatge d'arxiu / ARA

BerlínL'Iran no permetrà a Daniel Barenboim fer un concert al país amb l'orquestra estatal de Berlín, Staatskapelle. "L'Iran no reconeix el règim sionista i no col·laborarà amb cap artista d'aquest règim", ha afirmat aquest dijous el portaveu del ministeri de Cultura iranià, Hussein Nuschabadi, segons diversos mitjans estatals i internacionals.

L'artista, que va néixer a l'Argentina però és ciutadà israelià, havia explicat fa uns dies que estava negociant realitzar un concert a Teheran, la capital de l'Iran, però Nuschabadi ha refusat el gest simbòlic del director d'orquestra, que des de fa anys s'ha bolcat en la conciliació entre els bàndols del conflicte de Palestina i Israel.

El portaveu del ministeri iranià ha explicat que, quan es van assabentar que Barenboim era ciutadà israelià, el mateix ministeri va decidir denegar l'autorització per al concert.

Barenboim també s'ha oposat en diverses ocasions a la política d'assentaments de Tel Aviv i el ministeri de cultura israelià també s'havia mostrat en contra que actués a l'Iran.

stats