Publicitat
Publicitat

DANSA

Grans noms, risc i apostes de la nova temporada del Mercat de les Flors

L'experiment multidisciplinari d''Indisciplines', en el qual actuaran Isaki Lacuesta amb Cesc Gelabert, Eduard Escoffet amb Bradien o Black Tulip amb Sònia Sànchez, obre una temporada marcada per la baixada de pressupost

El Mercat de les Flors ha presentat la temporada 2012-2013, que obrirà amb 'Indisciplines', una proposta que és un diàleg entre la dansa i les altres disciplines artístiques, i que servirà també per celebrar el desè aniversari de l'Institut Ramon Llull. L'espectacle d'inici de temporada comptarà amb la col·laboració d'artistes com Cesc Gelabert i Isaki Lacuesta, Eduard Escoffet i el grup Bradien, la investigadora del ball flamenc Sònia Sánchez i el projecte Black Tulip, entre d'altres.

La temporada s'articularà en quatre eixos:

1/ 'Totes les danses', en què s'inclouen espectacles de grans companyies i diversos estils: la Compañía Nacional de Danza, l'Australian Dance Theatre, Hofesh Shechter Dance Company, Les Slovaks o el Festival Ciutat Flamenco.

2/ L'eix 'Diàlegs, contaminacions i mestissatges', amb Pierre Rigal, Constanza Macras i els talents europeus del programa 'Salmon', així com l'espectacle inaugural 'Indisciplines'.

3/ 'Les nostres apostes', amb els projectes més propers al Mercat de les Flors, presenta Roberto Olivan, La Veronal, el primer espectacle signat per Roser López Espinosa i la nova producció del Baró d'Evel Cirk Cie, i finalment 'De 0 a 99', amb diferents propostes dels Brodas Bros, la Companyia de circ Eia i Nats Nus, entre d'altres.

4/ La secció 'De 0 a 99' inclourà també el Festival Internacional d'Arts Escèniques 'El més petit de tots', que vol apropar diferents disciplines artístiques a nens de 0 a 5 anys, i companyies especialistes en obres per a tots els públics, com Aracaladanza, Nats Nus, el circ d'Eia i el hip-hop Bridas Bros.

Durant la presentació de la temporada, el director de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré, ha dit que la programació "compleix l'objectiu de racionalització" tant econòmica com de concepte del Mercat de les Flors. El pressupost del Mercat per a aquesta temporada és de 900.000 euros, la meitat del qual disposaven fa tres anys, però tot i així el director de la sala ha afirmat que han buscat més complicitats per mantenir el nivell.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT