L'e-book 'copia' el paper amb dedicatòries d'escriptors i més vendes per Sant Jordi

Amazon incorporarà firmes digitals als llibres d'una trentena d'autors per la diada, una data en què triplica les vendes d'un dia normal

Les signatures de llibres permeten apropar els autors amb els seus lectors i suposen un incentiu per fomentar les vendes de  Sant Jordi; és habitual veure llargues cues esperant una dedicatòria dels escriptors més sol·licitats enmig d'aglomeracions. Des de l'any passat, aquesta tradició també es pot seguir des de casa, o des de qualsevol lloc del món, a través de les firmes digitals. Amazon repetirà aquesta diada les signatures electròniques: els usuaris que comprin un 'e-book' el 23 d'abril o els dies previs rebran també una dedicatòria i una firma directament al seu dispositiu. Entre els prop de 30 escriptors que hi participen aquest any hi ha noms com Almudena Grandes, Isabel Allende, Lars Kepler, Sarah Lark, Julia Navarro, Vargas Llosa, Camilla Läckberg, Pablo D'Ors,  Víctor del Árbol, Joan Serra i Lluís Foix.

Els 'e-books' també pugen per Sant Jordi

Tot i que la venda de llibres digitals tot just representa un 3%, aquests segueixen una tendència similar al llibre en paper.  El 23 d'abril passat va ser el dia en què es van vendre més 'e-books' de la història d'Amazon.es, segons ha pogut saber l'ARA, i es van triplicar la venda en comparació amb un dia normal.

Tanmateix, entre els autors més venuts d'Amazon hi ha un gruix d'autors que no són als rànquings de Sant Jordi. El format digital ha fomentat l' autopublicació i dels 100 llibres electrònics més venuts l'any passat a Amazon.es, 40 van seguir aquest forma d'autogestió, un percentatge similar a Canadà i Alemanya.

Aquesta setmana s'ha fet públic que els índexs de lectura en català continuen creixent però amb moderació, com demostra l'estudi de la Generalitat que afirma que el 2015 un 26,4% de la població tenia el català com a llengua de lectura habitual, davant del 21,2% del 2011. La digitalització també va en augment en català: la gran plataforma de llibres digitals, Amazon, ja disposa de 5.600 'e-books' en català i ha venut llibres en aquest idioma a 58 països arreu del món.

Més continguts de