OBITUARI
Cultura 11/08/2011

El món del flamenc s'acomiada de Moraíto Chico

Nombrosos artistes han assistit avui al funeral del guitarrista, que va morir ahir a Jerez als 55 anys, víctima d'un càncer

Efe
2 min
El guitarrista flamenc Moraíto Chico i José Mercé

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El funeral de Manuel Moreno Junquera 'Moraíto Chico' s'ha celebrat al migdia a la capella del tanatori de Jerez, en la qual no cabien els centenars de persones que s'hi han apropat per dir adéu al guitarrista.

Entre els companys de professió que han acudit destaca el cantaor de Jerez José Mercé, amb qui el genial guitarrista formava parella artística des de fa molts anys. També han assistit Diego 'El Cigala', Chiquetete, Pansequito, Manolo Sanlúcar, Manuel Molina, Niña Pastori, Javier Ruibal i Tomasa 'La Macanita', entre molts d'altres.

Tots ells han destacat el buit que deixa Moraíto en el món flamenc, però sobretot han incidit en la singular personalitat de l'artista desaparegut i en la seva qualitat humana. Diego el Cigala ha afirmat que Manuel Moreno era "un fora de sèrie" en l'àmbit professional, però que era "millor encara" fora dels escenaris. Tomasa Guerrero 'La Macanita' amb prou feines ha trobat paraules per referir-se a una persona amb qui va compartir bona part de la seva trajectòria professional, i l'ha definit com "un gran artista" i "una gran persona" que se n'ha anat amb altres grans com La Paquera de Jerez, Parrilla o Fernando 'Terremoto'.

Justo Romero i la seva esposa, Carmen Tello, també han volgut acomiadar-se del guitarrista de Jerez, a qui coneixia des que era petit, perquè ja llavors tenia amistat amb el seu pare i el seu oncle, membres d'una reconeguda saga de flamencs de Jerez. Romero sent "una pena molt gran" per la pèrdua "d'un home bo i d'un artista genial" que es trobarà molt a faltar.

El torero Juan José Padilla ha manifestat que Moraíto era un referent tant per a la música com per al món dels toros, ja que el seu art "ha estat una font d'inspiració molt gran" per als professionals de tots dos camps.

Sobre el fèretre de Manuel Moreno Junquera ha estat col·locada una bandera blanca amb la creu de Santiago, el barri on va néixer i vivia el guitarrista de Jerez de la Frontera. Finalitzat el funeral, les seves restes mortals han estat traslladades al cementiri de Nuestra Señora de la Merced.

stats