Cultura 05/07/2012

La denúncia per plagi contra el Fòrum de les Cultures i Focus arriba a judici 8 anys després

Un creatiu demana 4,5 milions perquè afirma que se li van copiar els espectacle 'Moure el Món' i 'Veus' que havia registrat el 2002

Efe
1 min

BarcelonaLa denúncia per plagi en dos espectacles que el creatiu Joan Díaz Roca va interposar contra el Fòrum de les Cultures de Barcelona de 2004 i la promotora cultural Focus arribarà a judici la setmana que ve a la capital catalana, vuit anys després que s'interposés la demanda.

El judici per aquest cas, en què el creatiu Joan Díaz reclama una indemnització de 4,5 milions d'euros i que es reconegui la seva autoria dels espectacles 'Moure el Món' i 'Veus', exhibits al Fòrum 2004, començarà dimarts que ve, 10 de juliol, en un jutjat mercantil de Barcelona, segons han informat a Efe fonts judicials.

Els fets es remunten a l'any 2004, quan Joan Díaz va denunciar que el Fòrum de les Cultures –un esdeveniment impulsat per l'Ajuntament de Barcelona– i la promotora cultural Focus s'havien basat en un projecte que havia inscrit en el Registre de la Propietat Intel·lectual el febrer de 2002.

En la demanda, el creatiu reclama que se l'indemnitzi amb un milió d'euros pels danys i perjudicis morals soferts i amb 3,5 milions més pels danys i perjudicis econòmics. Segons les mateixes fonts, en el judici, que està previst que es prolongui durant quatre dies, han estat citats a testificar diversos responsables de Focus i de la cúpula del Fòrum de les Cultures.

El procés s'ha demorat vuit anys perquè Focus i Fòrum van interposar una querella contra Joan Díaz per un delicte de plagi i estafa processal, que ha paralitzat cinc anys el procediment, si bé aquest va acabar sent absolt, segons les mateixes fonts.

stats