Societat
Cultura 06/09/2013

Dimiteix la directora de la Fundació Miró de Palma després de la desaparició d'una obra de la col·lecció

Fa setmanes que els treballadors del museu van trobar a faltar la peça, un esbós titulat 'Gaudí XVIII' i 'Gaudí XIX', la desaparició de la qual s'ha conegut aquest divendres

Ander Zurimendi
1 min
L'esbós perdut / EFE

PalmaUna obra de la Fundació Pilar i Joan Miró, de Palma, ha desaparegut de la col·lecció. La peça extraviada, un esbós, és un treball de la sèrie 'Gaudí', en concret 'Gaudí XVIII i Gaudí XIX'. Es tracta d'una prova sobre paper que l'artista va realitzar per a una futura obra gràfica, pintada per les dues cares i que no té ni data ni signatura. Les seves mides són 89 per 63 centímetres.

Fa setmanes que l'obra no està localitzada, però la Fundació no ho ha fet públic fins aquest divendres. La filtració de la notícia, en el marc de la reunió del Patronat que ha tingut lloc aquest divendres, ha provocat que la directora del museu, Elvira Cámara, hagi presentat la seva dimissió.

La Fundació Miró de Palma ha interposat una denúncia davant la Policia Nacional. La desaparició del quadre es podria atribuir a un robatori, però també a una mala gestió de cessió d'una obra que hauria estat cedida a un altre museu o institució sense passar correctament pel registre intern de la Fundació.

Els treballadors de la regidoria de Cultura i de la Fundació fa setmanes que cerquen la peça desapareguda, però encara no tenen pistes de la seva possible ubicació. Un incident que ja ha tingut la primera conseqüència: la dimissió de la directora Elvira Cámara, llicenciada en dret i en geografia i història, i especialitzada en història de l'art.

stats