CINEMA
Cultura 03/02/2013

Es desenrotllen 200 metres de catifa vermella: compte enrere per la nit dels premis Gaudí

Per primer cop, la gala de l'Acadèmia de Cinema Català es fa en diumenge i es retransmetrà en 'prime time' per TV3

Ara
2 min
Buenafuente amb un premi Gaudí

BarcelonaEl BTM (Barcelona Teatre Musical), el gran escenari teatral de Montjuïc, acollirà aquesta nit a la gala dels Premis Gaudí. L'escenari es transformarà amb un premi Gaudí gegant de sis metres d'alçada i 30 quilos de pes. Andreu Buenafuente presentarà la cerimònia, amb guió d'El Terrat, que s'allargarà de les 21.50 a les 12 de la nit i s'emetrà en directe i 'prime time' per TV3, comentada per Àlex Gorina i Jaume Figueras.

Una hora abans, els professionals del cinema començaran a arribar a la gala, per una catifa vermella de 200 metres que promet glamur –després que l'Acadèmia i el certamen de moda 080 han firmat un acord per vestir els actors i actrius. Es convidats podran veure en la gran pantalla de l'escenari una producció especial de TV3 que repassa les quatre edicions anteriors dels premis Gaudí.

Els films nominats

30 produccions han passat a la segona volta de les votacions. Els finalistes es van anunciar el 7 de gener. 'Blancaneu', amb 12 nominacions, i 'El bosc', amb 11, encapçalen la cursa, seguides d''Els nens salvatges', amb 8, 'Fènix 11·23', amb 7, 'Una pistola en cada mano', '[REC]3 Génesis' i 'Lo imposible', amb 6, i 'Les aventures de Tadeu Jones' i 'The Pelayos', amb 4. L'únic guardó que se sap prèviament, el Gaudí d'Honor, serà lliurat en aquesta edició a la gran actriu Montserrat Carulla –que aquest diumenge entrevistem a l'ARA TU.

Detalls de la gala

La gala arrencarà amb una pel·lícula de nou minuts de durada realitzada per alumnes de l'ESCAC, i que compta amb cameos de grans noms del cinema català. El gag narra el presumpte robatori de les estatuetes dels Gaudí, i com seran rescatades per Andreu Buenafuente i J.A. Bayona. Les actrius Clara Segura, Irene Montalà i Aina Clotet i els actors Jan Cornet i Peter Vives són alguns dels col·laboradors de la gala que pujaran a l'escenari per lliurar una estatueta. També ho faran el dissenyador Javier Mariscal i l'humorista Berto Romero.

Les sales de premsa habilitades acolliran més d'un centenar de periodistes acreditats per cobrir la gala. L'ARA seguirà aquesta cerimònia en directe per l'Ara.cat a partir de les nou del vespre.

stats