FOTOGRAFIA
Cultura 18/06/2012

El jutge desestima la demanda dels Centelles contra els Testimonis de Jehovà

Els fills dels fotoperiodista demanaven 90.000 euros perquè el col·lectiu religiós havia utilitzat i retocat una foto del seu pare en una revista. El jutge afirma que el cas, que es remunta al 1994, ha prescrit

Efe
1 min

BarcelonaEl jutjat mercantil número 3 de Madrid ha desestimat la demanda que els fills d'Agustí Centelles havien presentat contra els Testimonis de Jehovà per publicar modificada i sense permís una imatge de la Guerra Civil del fotoperiodista en la revista 'Atalaya' l'any 1994, de la qual es van distribuir 16 milions d'exemplars arreu del món.

El jutge reconeix els drets morals i de propietat intel·lectual de la fotografia 'Mater dolorosa', que Centelles va fer el 1937 al cementiri de Lleida (Segrià), després del bombardeig de la ciutat, però considera que la reclamació ha prescrit. Els hereus del fotògraf estudien ara si recorren la sentència perquè van tenir constància de la publicació a principi de l'any 2009, quan un grup de detractors del culte que havien treballat en la seva impremta a Espanya van denunciar públicament en diferents fòrums l'ús de la fotografia.

De tota manera, els fills del fotògraf han viatjat recentment a París per reunir-se amb els seus advocats i iniciar de forma imminent en aquest país una altra reclamació judicial contra els Testimonis de Jehovà, ja que la revista també es va publicar, entre d'altres països, a França.

stats