Un detectiu anomenat Sherlock

L'investigador més famós de la història va néixer ara fa 125 anys de la mà d'Arthur Conan Doyle i des de llavors no ha deixat d'estar d'actualitat. L'excèntric Holmes i la seva manera racional de resoldre els casos és la base de la novel·la policíaca posterior

El Nadal del 1887 va néixer Sherlock Holmes en l'almanac 'Beeton's Christmas Annual'. L'autor del relat 'Estudi en escarlata' era un metge de 27 anys que l'havia escrit a la seva consulta de Southsea mentre esperava inútilment l'arribada de pacients.

En aquell primer relat, Holmes i Watson es traslladaven a Utah per resoldre un assassinat comès cinc anys abans i que, a part de l'aventura, plantejava un problema moral.

La novel·la no va tenir gaire èxit, però l'editor Joseph M. Stoddart, del Lippincott's Monthly Magazine de Filadèlfia, el 30 d'agost del 1889 i en presència d'Oscar Wilde, va encarregar a Doyle que escrigués una nova narració de Holmes. I el febrer del 1890 es va publicar al Lippincott's Monthly Magazine el relat 'El signe dels quatre'.

Podeu llegir el reportatge al Premium de l''Ara Tu'.