Cultura 28/10/2012

Un detectiu anomenat Sherlock

L'investigador més famós de la història va néixer ara fa 125 anys de la mà d'Arthur Conan Doyle i des de llavors no ha deixat d'estar d'actualitat. L'excèntric Holmes i la seva manera racional de resoldre els casos és la base de la novel·la policíaca posterior

Andreu Martín
1 min

El Nadal del 1887 va néixer Sherlock Holmes en l'almanac 'Beeton's Christmas Annual'. L'autor del relat 'Estudi en escarlata' era un metge de 27 anys que l'havia escrit a la seva consulta de Southsea mentre esperava inútilment l'arribada de pacients.

En aquell primer relat, Holmes i Watson es traslladaven a Utah per resoldre un assassinat comès cinc anys abans i que, a part de l'aventura, plantejava un problema moral.

La novel·la no va tenir gaire èxit, però l'editor Joseph M. Stoddart, del Lippincott's Monthly Magazine de Filadèlfia, el 30 d'agost del 1889 i en presència d'Oscar Wilde, va encarregar a Doyle que escrigués una nova narració de Holmes. I el febrer del 1890 es va publicar al Lippincott's Monthly Magazine el relat 'El signe dels quatre'.

Podeu llegir el reportatge al Premium de l''Ara Tu'.

stats