Moda
Cultura 11/03/2011

Dior busca successor

Riccardo Tisci és el nom que més sona a la travessa per substituir John Galliano al capdavant de la casa francesa

Efe
2 min

Paris"No hi ha res decidit" i "només circulen rumors" apunten fonts pròximes a la marca de luxe LVMH, propietària de Dior. A la xarxa, es consolida l'adjudicació de la direcció artística de la casa francesa a Riccardo Tisci. Derek Blasberg, editor de moda, ha publicat al seu Twitter amb la suposada confirmació del fitxatge del fins ara cap de Givenchy: "M'han dit al backstage del concert de Katy Perry que Dior ha confirmat Riccardo Tisci".

Ni Dior ni Givenchy, les dues marques propietat de LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy), s'han posicionat clarament sobre el tema. "No hi ha res confirmat, hi ha molts noms a la travessa", recalquen des de la firma que va encapçalar John Galliano fins l'1 de març. Com a successors de l'anglès sonen diferents noms.

Haider Ackermann (1971) és segons Karl Lagerfeld "l'única persona capaç de succeir" Galliano i en l'última edició de la Setmana de la Moda de París ha estat molt ben acollit i aplaudit, tant pels compradors com per la premsa internacional. Ackermann, en una entrevista a Le Monde, no ha negat el nomenament i ha manifestat el desig de treballar per una gran firma de luxe. "Els codis d'una altra casa de costura m'ajudarien a expressar una altra forma d'elegància, més elevada que la meva, més basada en el luxe, una cosa que em fa somniar".

A la travessa també entren Alber Elbaz (1961), successor d'Yves Saint Lauren al capdavant de la firma Lanvin, i Phoebe Philo (1973), modista de Celine des de 2008. El nom del successor de John Galliano –aclamat durant 15 anys com a dissenyador de Dior– probablement no es donarà a conèixer fins que no es faci efectiva la marxa de l'anglès, motivada per l'aparició a internet del vídeo en què adorava Hitler.

stats