Una direcció col·legiada es farà càrrec provisionalment de la SGAE

El consell de direcció de l'entitat es planteja "avançar les eleccions"

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha instaurat una direcció col·legiada que es farà càrrec provisionalment de la direcció general de l'entitat. Aquesta direcció es fa efectiva després de l'acomiadament del seu director general, Luis Felipe Palacios, per discrepàncies comptables, i després que la meitat de la directiva denunciés que l'entitat estava anant cap al col·lapse. 

La decisió s'ha pres després de la reunió del Consell de Direcció que es va celebrar el dijous 22 de març. La direcció col·legiada es farà càrrec, provisionalment, de les funcions corresponents a la direcció general de l'entitat "tal i com preveuen els estatuts", explica el comunicat de SGAE. Aquesta direcció estarà formada pel secretari general Carlos López, pel director dels Serveis Jurídics Antonio Martínez Bodi i pel director financer Gerardo Rodríguez. 

Cap a unes eleccions el 2019

El president del Consell de Direcció, José Miguel Fernández Sastrón, també va plantejar ahir la "possibilitat d'avançar les eleccions de la SGAE", una decisió que es portarà a l'ordre del dia de la pròxima Junta Directiva, que es convocarà durant el mes d'abril. Els comicis estan previstos pel mes de febrer del 2019. Tanmateix, el secretari general, Carlos López, va informar ahir als consellers que ja s'ha complert la sol·licitud del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports (MECD) pel que fa a l'enviament de les actes i acords de govern de l'entitat. 

A l'entitat se li acaba el termini avui per presentar a Cultura la informació i les actes relacionades amb la destitució la passada setmana de Luis Felipe Palacios, segons han informat fonts del Ministeri, que van advertir que si no ho fa podrien sancionar la SGAE amb 2,7 milions d'euros. L'entitat assegura en un comunicat oficial que ja ha entregat els documents. El Consell de Direcció també ha acordat dur a terme una auditoria interna relativa als contractes d'edició amb l'objectiu de millorar el seu control i assegurar l'eficàcia de la gestió. 

Més continguts de