Cinema

Dona pionera

La directora Josefina Molina rebrà el Goya d'Honor 2012

Va ser la primera dona en obtenir el títol de direcció a l'Escola Oficial de Cinematografia i serà la tercera en rebre el Goya honorífic. La seva obra més coneguda és 'Función de noche', amb Lola Herrera i Daniel Dicenta

La directora Josefina Molina , una de les dones pioneres en el cinema espanyol, rebrà el Goya d'Honor 2012 que concedeix l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques .

Segons un comunicat de l'Acadèmia , Molina ha mostrat el seu agraïment i sorpresa en rebre el premi amb més renom del cinema espanyol. " Encara que aquestes coses m'aclaparen , m'he posat molt contenta . És un honor molt gran que els companys es fixin en tu . Ara estic una mica espantada " , ha declarat .

Davant el record de ser la tercera dona en rebre la distinció , després Rafaela Aparicio (1988 ) i Imperio Argentina (1989 ) , Molina ha manifestat la seva satisfacció perquè es reconegui a les dones i ha destacat el gran talent que tenien les seves predecessores .

Molina ( Còrdova , 1936 ) va ser la primera dona a obtenir el títol de direcció a l'Escola Oficial de Cinematografia . A partir d'aquí ha combinat treballs al cinema i a la televisió , mitjà en el qual ha treballat en nombroses produccions , com Escrito en América (1979 ) o Teatro de siempre (1971 ) .

La seva obra més coneguda a la gran pantalla és Función de noche (1981 ) , una cinta que va explorar , de manera transgressor a, en les relacions de parella a través de Lola Herrera i Daniel Dicenta que , en aquells dies , portaven separats quinze anys .

Aquest any ha rebut el premi Dona de Cinema , que atorga l'Institut de la Dona , i en l'actualitat és presidenta d'honor de l'Associació de Dones Cineastes .