MÚSICA

Declaren pèrdues milionàries per les descàrregues digitals

Un grup de discogràfiques independents reclama més de 300 milions d'euros a l'administració

Denuncien el govern en concepte de responsabilitat patrimonial davant la seva passivitat per fer front a la pirateria a internet

Tretze petites i mitjanes empreses del sector discogràfic de l'Estat espanyol han presentat al Consell de Ministres reclamacions individuals de responsabilitat patrimonial de l'administració. El grup d'empresaris, assessorats pel despatx d'advocats Roca Junyent, denuncien l'incompliment de les obligacions que imposen les directives comunitàries per establir mecanismes de protecció dels drets de propietat intel·lectual a internet. La Unió Europea insta als governs a establir mesures que permetin interposar accions de rescabalament de danys i perjudicis contra la propietat intel·lectual. Segons denuncien els empresaris, l'actual context normatiu espanyol no permet defensar-se contra les infraccions que es cometen a través de les descàrregues il·lícites a internet.

La responsabilitat patrimonial que reclamen les discogràfiques supera els 300 milions d'euros. Per establir aquesta xifra, les empreses han calculat les pèrdues econòmiques que els ha generat la pirateria en aquests darrers anys.

Les companyies discogràfiques que s'han adherit a aquesta reclamació són Blanco y Negro Music, Discmedi, Distribuciones Disclub, Fonogramas Metropol, Ok Records, Pias Records Spain, Popstock Distribuciones, Producciones Blau, Gorvijac Music, Kasba Music, Satélite K 76, Música Global Discográfica i Rosevil Productions. El mes de gener ja van presentar un escrit a tots els ministeris que componen la Comissió Interministerial per a la lluita contra la vulneració dels drets de propietat intel·lectual a internet. En aquell document reclamaven al govern que adoptés les mesures necessàries per lluitar contra les descàrregues digitals.


Més continguts de